FAQ

Meest gestelde vragen

Algemeen

Wat is Biedenopdathuis.nl?

Biedenopdathuis.nl is een online platform dat het biedproces helder en openbaar maakt. Geïnteresseerden hebben op deze manier inzicht in de biedingen van anderen.

Hoe werkt het?

Voor verkopers is Biedenopdathuis.nl een uitstekende tool omdat via een transparant biedproces zij de maximale opbrengst voor hun woning kunnen krijgen. Tegenwoordig komt bij het bij het verkopen van een woning vaak voor dat er niet langer één op één onderhandelingen met een geïnteresseerde zijn, maar door zoveel interesse alleen gesloten inschrijvingen worden gehouden. Bij Biedenopdathuis.nl komen de prijs en ontbindende voorwaarden juist transparant tot stand. Iedereen die geïnteresseerd is in een woning kan meedoen aan de bieding en de voorwaarden rondom financiering, bouwkundige keuring en opleverdatum aangeven.

Zorgt Biedenopdathuis.nl ervoor dat de prijzen juist omhoog worden gedreven?

Bij het verkoopproces via Biedenopdathuis.nl kan het zijn dat jouw bod overboden wordt. Maar, in tegenstelling tot de gesloten inschrijvingen die tegenwoordig bijna standaard zijn geworden, zie je wél wat de andere biedingen zijn en kan je dus de afweging maken of je hoger wilt bieden of niet. Het lastig in te schatten of door de methode van Biedenopdathuis.nl de uiteindelijke prijs ook hoger uitvalt. Maar wat wel zeker is: als geïnteresseerde heb jij de regie en inzicht in de prijsvorming.

Bieders/geïnteresseerden

Kan ik meerdere keren een bod uitbrengen?

Je kunt zo vaak bieden als je wilt of de ontbindende voorwaarden aanpassen. Je kunt ook een autobod instellen.

Wat is een autobod?

Door het autobod verhoogt het Biedenopdathuis.nl-systeem, zodra jij wordt overboden, automatisch jouw bod. Hierdoor blijf jij steeds de hoogste bieder en hoef je niet steeds de biedingen in de gaten te houden om een nieuw bod uit te brengen. Stel alleen je maximumbedrag in en het autobod systeem doet de rest!

Als ik het hoogste bod blijk te hebben, krijg ik dan ook de woning?

Nee, het hoogste bod bepaalt niet meteen aan wie de woning gegund wordt. Dit is aan de verkoper om te bepalen, die misschien meer kijkt naar de andere voorwaarden zoals een gunstigere leveringstermijn.

Hoeveel kost het om een bod via Biedenopdathuis.nl te doen?

Bieders kunnen gratis gebruik maken van het platform.

Wat is het voordeel van Biedenopdathuis.nl ten opzichte van traditionele verkoopmethoden voor het kopen van een woning?

Bij gesloten inschrijvingen weet je niet wat andere geïnteresseerden bieden, waardoor je minder gericht een bod kan uitbrengen. Omdat je inzicht krijgt in andere biedingen, is Biedenopdathuis.nl een prettigere manier van zaken doen. Hierbij heb je de regie in eigen handen wat betreft je bod en de voorwaarden en heb je de mogelijkheid om een nieuw hoger bod uit te brengen.

Krijg je als koper nog bedenktijd?

Ja, net als de ‘traditionele’ manier van aan- en verkopen voldoet dit platform aan de bestaande wet- en regelgeving. Particulieren die een bestaande woning kopen, krijgen dus altijd drie dagen bedenktijd na het tekenen van de koopakte. In het geval van nieuwbouw is dat zeven dagen.

Kan ik mijn aankoopmakelaar ook inschakelen als ik gebruik wil maken van Biedenopdathuis.nl?

Dat mag je zelf bepalen: je kunt samen met jouw aankoopmakelaar het biedproces ingaan of juist zelf alles doen. We raden je aan een aankoopmakelaar in te schakelen als je niet regelmatig een woning koopt.

Kan ik ook onder de vraagprijs bieden?

Ja, dat kan. De vraagprijs is een uitnodiging tot het doen van een bod. Je kan echter niet onder het hoogste bod bieden. een nieuw bod moet minimaal € 1000,- hoger zijn dan het hoogste bod op dat moment.

Verkopers

Bepaalt het hoogste bod ook meteen de koper?

Nee, als verkoper kan je zelf bepalen aan wie je de woning gunt. Je kunt gaan voor het hoogste bod, maar je kunt ook kijken welke bieding de gunstigste voorwaarden voor jou heeft.

Kan ik ook zonder makelaar mijn huis verkopen via Biedenopdathuis.nl?

Ja zeker! Biedenopdathuis.nl is juist uniek als platform omdat je ook zelf je kunt aanmelden zonder makelaar.

Kan Biedenopdathuis.nl mij helpen bij de verkoop van mijn huis?

Ja, ook dat kunnen we! Verkopers die het zelf willen doen kunnen bieden we aanvullende diensten aan zoals een Funda-plaatsing, een perfect presentatiepakket, een meetrapport en een koopovereenkomst. Staat jou benodigde dienst er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Ook kunnen we je in contact brengen met een lokale makelaar bij jou in de buurt die e.e.a. ter hand neemt.

Wat is het voordeel van verkopen via Biedenopdathuis.nl?

Biedenopdathuis.nl zorgt voor een eerlijke manier van verkopen, waarbij alle geïnteresseerden gelijke kansen krijgen. Je weet zeker dat je geen enkele gegadigde te kort hebt gedaan en dus geen gezeur achteraf krijgt van een ontevreden geïnteresseerde. Daarnaast leidt dit proces tot de maximale opbrengst want je weet zeker dat je potentiële kopers allemaal hun uiterste bieding hebben uitgebracht.